Luova Uniohjaus

Jokainen on oman unensa asiantuntija, ja jokaisen unisymboliikka on henkilökohtaista. Unien tutkiminen onkin henkilökohtainen pysähtymisen, läsnäolon ja kuuntelemisen korkeakoulu.

Luova Uniohjaaja® –koulutus

luova-uniohjaaja-72   

Uniohjaaja-koulutus on uudistunut. Olemme luoneet yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa uuden Luova Uniohjaaja® -koulutuksen, jonka perustana ovat luova ja intuitiivinen unityöskentely, unitietoisuuskirjoittaminen sekä arkkityyppityöskentely.

Joka yö jokin sinussa luo ainutkertaisen luomuksen, unen. Unennäkövaiheen aikana tietoinen mieli päästää irti ohjaksista ja sinussa oleva taiteilija astuu areenalle. Tämä vaihe on aivotoiminnan kannalta samanlainen kuin luova flow-tila. Aivojen neuroniverkoston eri osien välille syntyneet yhteydet ovat laajemmat ja väljemmät kuin valvetilassa.

Unet, nuo ainutkertaiset ja absurdit, jokaöiset spontaanisti syntyvät elokuvat kantavat rehellistä kuvaa koko elämästämme. Ne näyttävät suuntaa sinne, minne sielu kutsuu, jotta voimme kasvaa kohti sitä, mitä todella olemme. Ne valaisevat mennyttä, auttavat ymmärtämään itseämme ristiriitaisina ja moniulotteisina ihmisinä ja antavat ohjeita tähän hetkeen. Ne viitoittavat tietä kohti autenttisuutta ja ammentavat myös kollektiivista tietoa. Unet ovat portti laajempaan tietoisuuteen. Unien ymmärtäminen on itsen ja elämän ymmärtämistä.

Koulutuksen ensimmäinen moduuli mahdollistaa intensiivisen henkilökohtaisen kasvuprosessin. Opit sekä ymmärtämään uniasi että ohjaamaan niitä. Työskentelemme kokemuksellisesti yksinomaan omien unien kanssa käyttäen unitietoisuuskirjoittamista sekä luovia ja intuitiivisia menetelmiä: mm. symboleja, kuvia, kuvan tekemistä ja liikettä. Ne johdattavat kohti syviä ja avaria tietoisuuden tasoja. Hyödynnämme monitaiteisuuden voimaa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luovista menetelmistä, kiinnostus ja halu heittäytyä riittävät. Luovia tuotoksia ei myöskään arvioida tai arvostella, niiden tehtävänä on toimia väylänä salattuun meissä.

Ensimmäiseen moduuliin on mahdollista osallistua sitoutumatta ammatilliseen koulutukseen.

Ensimmäinen moduuli, työskentely omien unien kanssa, käynnistyy seuraavan kerran syyskuussa 2019. Koulutus järjestetään Helsingissä. Koulutusviikonloput ovat 20.-21.9., 11.-12.10., 1.-2.11., 22.-23.11. ja 13.-14.12. Perjantaisin työskentelemme klo 17.30-20.30 ja lauantaisin klo 10-17.

Ensimmäisen moduulin hinta on 800 € + alv 24%.  Maksun voi halutessaan suorittaa kuukausierissä.

Sitovat ilmoittautumiset ensimmäiseen moduuliin 23.8.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta, eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Toinen moduuli keskittyy ammatilliseen uniohjaamiseen ja tutustumme siinä myös arkkityyppityöskentelyyn. Arkkityypit ovat psyyken synnynnäisiä mahdollisuuksia, joihin tutustumalla voi löytää varjoon jääneitä voimiaan ja vahvistaa todellista olemustaan. Arkkityypit kuljettavat unennäkijän myös kollektiivisen tiedostumattoman, elämän syvien elementtien äärelle.

Toisen moduulin aikana opitaan uusia unityöskentelyn tapoja, harjoitellaan niitä sekä aiemmin opittuja menetelmiä omien asiakkaiden kanssa ja etsitään itselle ominta tapaa tehdä uniohjausta. Harjoitteluihin saa ryhmätyönohjausta. Jokainen antaa lisäksi koulutuksen loppuvaiheessa näytön valitsemastaan unityöskentelymenetelmästä sekä tekee oppimispäiväkirjaan pohjaavan kirjallisen lopputyön.

Molemmissa moduuleissa annetaan välitehtäviä ja kirjallisuutta luettavaksi.

Luova Uniohjaaja® –pätevyyden ja oikeuden nimikkeen käyttöön saa suoritettuaan molemmat moduulit hyväksytysti.

Toinen, ammatillisen luovan uniohjaamisen, moduuli käynnistyy keväällä 2020. Koulutus järjestetään Helsingissä. Moduuli koostuu kuudesta viikonlopusta, jotka ovat 18.-19.1., 8.-9.2., 29.2.-1.3., 21.-22.3., 18.-19.4. ja 16.-17.5.

Toisen moduulin hinta on 1450 € + alv 24%. Moduulin voi maksaa erissä.

 Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.12.2019. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta, eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan

Unista, uniohjauksesta ja unitietoisuuskirjoittamisesta voit lukea lisää näistä kirjoista:

Anne Lindholm-Kärki:

* Unet ja arkkityypit – naisen sisäiset tiennäyttäjät.

* Uni tuntee sinut. Unet voimaantumisen ja ammatillisen ohjauksen välineenä.

* Unet tienä luovuuteen. Löydä sisäinen unitaiteilijasi.

 

Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen:

* Kirjoita totuutesi! Kirjoittaja laajenevan tietoisuuden spiraalissa.

 

logo-transparent

Kouluttajat:

Kirsi Virkkunen, Uniohjaaja®, Luova Uniohjaaja® -koulutuksen luoja, Kirjallisuusterapiaohjaaja, Työnohjaaja STOry, Draaman ja ilmaisun menetelmät oppimiseen ja ohjaukseen -koulutus, Ekspressiivisen taideterapian menetelmäkoulutus, Ryhmätaideterapeutti-koulutuksessa.

Anne Lindholm-Kärki, Uniohjaaja®, Luova Uniohjaaja®-koulutuksen luoja, Psykoterapeutti, Hypnoositerapeutti, TRO.

 

Siirtymällä taiteenlajista toiseen vapautamme samalla kerroksittain esteitä oman itsemme tieltä ja se auttaa meitä löytämään oman ainutlaatuisuutemme ja erityisen kauneutemme. Prosessi kairaa meihin kuin spiraali, läpäisten kehon, mielen, tunteet ja henkisen maailmamme ja kuljettaa meidät itsemme keskukseen, oman luovan voimamme lähteille.

– Natalie Rogers

 

Yksilöuniohjaus

Voit tilata ajan yksilöuniohjaukseen. Siinä uniohjaaja auttaa unennäkijää tutkimaan untaan tarjoamalla erilaisia kokemuksellisia menetelmiä unen symbolikielen ja viestin avaamiseen. Unennäkijä on unensa ainoa asiantuntija. Uniohjaajan rooli on oivalluttaa ja tukea, ei milloinkaan tulkita unta. Uniohjauksessa voidaan käyttää esim. assosiaatioita, mielikuvia, kirjoittamista, piirtämistä ja kahden tuolin tekniikkaa. Joskus pelkästään oman unensa puhuminen ääneen tai sen kuuleminen toisen ääneen lukemana alkaa avata näkökulmia sen merkitykseen.

Uniryhmätyöskentely

Ryhmässä voidaan työskennellä unimatrix-menetelmällä, jossa jaetaan yhteisesti koettavaksi useampia unia, tai perinteisellä uniryhmämenetelmällä, jossa ryhmä ottaa omakseen yhden kerrotun unen, eläytyy siihen ja jakaa syntyneet assosiaatiot, tunteet ja kokemukset unennäkijän ja toisten ryhmäläisten käyttöön. Unennäkijällä on aina loukkaamaton yksinoikeus oman unensa asiantuntijuuteen, eikä ryhmä siis milloinkaan pyri tulkitsemaan unta unennäkijän puolesta. Ryhmässä jokainen liittyy uneen omasta kokemusmaailmastaan käsin. Uni ainutkertaisessa henkilökohtaisuudessaan vie meidät kuitenkin syvään yhteiseen, ihmisyyden kokemukseen, jonka äärellä yhdessä työskentely palkitsee jokaisen, ei ainoastaan unennäkijää.

Unitietoisuuskirjoittaminen

Unitietoisuuskirjoittaminen on sisällämme asuvaa taiteilijasielua elvyttävä kirjoittamisen menetelmä, joka ohjaa meitä ymmärtämään uniamme, kuulemaan syvää viisauttamme ja avaamaan luovuuden lukkoja. Se vapauttaa mielikuvituksemme järjen talutusnuorasta ja virittää meidät inspiraation taajuudelle. Unista kirjoittaminen auttaa löytämään itsessä olevan runoilijan tai tarinankertojan ja kirjoittamaan ilman suorituspaineita sisimmästä tiedosta nousevaa voimatarinaa.

 Kirjoittaminen tarjoaa monia luovia keinoja oivaltaa unia ja tehdä unien ohjeet todeksi elämässään. Unelta voi muun muassa kysyä: Mitä haluat kertoa minulle? Mikä on ohjeesi? Mitä minun tulisi tehdä elääkseni sisäisen viisauteni mukaisesti, omaksi parhaakseni? Mitä olen luomassa elämääni? Paitsi tarinan tai runon, unesta voi kirjoittaa intuitiivista tietoisuudenvirtaa tai käydä dialogia unihahmojen kanssa. Uni voi myös punoutua vaikkapa lauluksi.

Unet työnohjauksessa

Unet rikastavat myös työnohjauksia. Unen ei tarvitse olla ”työuni”, jotta sitä voi käyttää työnohjauksessa. Jos unennäkijä yhdistää unensa työkysymyksiin, unta voidaan tutkia työn näkökulmista. Koska uni on aina monitasoinen, eikä koskaan joko-tai, se voi samaan aikaan herättää ajatuksia sekä työstä että yksityiselämästä. Tämänkin arvioinnissa unennäkijä on unensa paras ja ainoa asiantuntija. Unien kanssa voidaan työskennellä sekä yksilö- että ryhmätyönohjauksessa.