Ajankohtaista

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ -kirjoittajaryhmä Helsingissä 15.1.2020 alkaen

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ – anna intuitiosi kirjoittaa

Antaudu sisäisen tiedon ohjaukselle.

Tässä ryhmässä virittäydymme intuition taajuudelle moniaistisesti ja teemme inspiroivia kirjoitusharjoituksia, joiden avulla luot ja vahvistat yhteyttäsi intuitioon monin eri tavoin. Annamme äänen myös unille, uni tuntee sinut. Jotta intuition ääni pääsee kuuluviin, harjoituksiin liittyy aina mielen hiljentäminen. Hiljaisuus on väylä sisäiseen tietoon.

Tämä ryhmä on juuri sinulle, joka haluat oppia kuulemaan intuitiotasi yhä vahvemmin ja kuulet myös sisäisen kirjoittamisen kutsun. Jokainen kirjoittaa itselleen, eikä tekstejä tarvitse lukea ääneen. Mitään ei tarvitse osata.

Ryhmä kokoontuu Hakaniemen Luovassa Kulmassa joka toinen keskiviikkoilta, yhteensä 7 kertaa klo 17.30-20. Illat ovat 15.1., 29.1., 12.2., 26.2., 11.3., 25.3. ja 8.4.2020

Ryhmän hinta on 260€ (sis alv).

Sitovat ilmoittautumiset to 2.1.2020 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet ryhmän maksusta. Jos ryhmään jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, tai ryhmän keskeyttää ilman lääkärintodistusta ryhmän jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Ohjaan ryhmää yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi).

Luova Uniohjaaja® -koulutuksen ammatillinen moduuli käynnistyy 18.1.2020

Luova Uniohjaaja® -koulutuksen toinen moduuli keskittyy ammatilliseen uniohjaamiseen ja tutustumme siinä myös arkkityyppityöskentelyyn. Arkkityypit ovat psyyken synnynnäisiä mahdollisuuksia, joihin tutustumalla voi löytää varjoon jääneitä voimiaan ja vahvistaa todellista olemustaan. Arkkityypit kuljettavat unennäkijän myös kollektiivisen tiedostumattoman, elämän syvien elementtien äärelle.

Toisen moduulin aikana opitaan uusia unityöskentelyn tapoja, harjoitellaan niitä sekä aiemmin opittuja menetelmiä omien asiakkaiden kanssa ja etsitään itselle ominta tapaa tehdä uniohjausta. Harjoitteluihin saa ryhmätyönohjausta. Jokainen antaa lisäksi koulutuksen loppuvaiheessa näytön valitsemastaan unityöskentelymenetelmästä sekä tekee oppimispäiväkirjaan pohjaavan kirjallisen lopputyön.

Molemmissa moduuleissa annetaan välitehtäviä ja kirjallisuutta luettavaksi.

Luova Uniohjaaja® –pätevyyden ja oikeuden nimikkeen käyttöön saa suoritettuaan molemmat moduulit hyväksytysti.

Koulutus järjestetään Helsingissä. Moduuli koostuu kuudesta viikonlopusta, jotka ovat 18.-19.1., 8.-9.2., 29.2.-1.3., 21.-22.3., 18.-19.4. ja 16.-17.5.2020

Toisen moduulin hinta on 1450 € + alv 24%. Moduulin voi maksaa erissä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.12.2019. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut; tai kurssin keskeyttää sen jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Kouluttajina toimivat koulutusohjelman kehittäjät Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

KATSO TAITEEN PEILIIN, NÄE ITSESI -kirjallisuus- ja taideterapeuttinen ryhmä 21.1.2020 alkaen

KATSO TAITEEN PEILIIN JA NÄE ITSESI!

Anna taiteen tehdä hyvää. Taide peilaa sinua ja elämääsi rehellisesti, se kertoo tarinaa elämästäsi symbolein ja metaforin. Se kulkee kanssasi muutoksessa ja voi avata sinulle näkymiä uusiin maisemiin, niin sisäisiin kuin ulkoisiin.

Käytämme tässä luovuusterapeuttisessa ryhmässä sekä kirjallisuus- että kuvataideterapian menetelmiä. Kirjoitamme, maalaamme, muovailemme, liikumme, hengittelemme, teemme mielikuvaharjoituksia. Kaiken teemme kiireettä ja ilman suorituspaineita, helpoilla taidemateriaaleilla löytöretkeillen.

Kuuntele luovuuden kieltä, kuuntelet itseäsi. Katso taiteen peiliin, näet itsesi. Seiso itsesi puolella ja tunnista, mitä tarvitset.

Ryhmä kokoontuu Helsingissä, Hakaniemen Luovassa Kulmassa tiistai-iltaisin kahden viikon välein, yhteensä 7 kertaa. Illat ovat: 21.1., 4.2., 18.2., 3.3., 17.3., 31.3. ja 14.4. klo 17.30-20.

Ryhmän hinta on 245€ (sis. alv 24%) ja siihen otetaan enintään 7 osallistujaa. Ryhmään tulijat haastatellaan puhelimitse.

Viimeinen, sitova ilmoittautumispäivä on 7.1.2020.

Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet ryhmän maksusta. Jos ryhmään jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, tai ryhmän keskeyttää ilman lääkärintodistusta ryhmän jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Uni, luova tiennäyttäjä -viikonloppukurssi 1.-2.2.2020

Uni, luova tiennäyttäjä -viikonloppukurssi Helsingin aikuisopistossa la-su 1.-2.2.2020 molempina päivinä klo 10-15.30.

Tämän unityöskentelykurssin tavoitteena on vahvistaa yhteyttä uniin ja luovuuteen, intuitioon ja itsetuntemukseen. Unet ovat elämämme peili ja viisas tiennäyttäjä. Unien ymmärtäminen on itsen ja elämän ymmärtämistä.

Käytämme kurssilla monipuolisia luovia menetelmiä: teemme kuvaa ja kirjoitamme, liikumme ja mielikuvittelemme. Unet opettavat pysähtymistä ja hauduttelua. Työskentelemme unien kanssa kiireettä ja ilman suorituspaineita. Mitään ei tarvitse osata, eikä kurssin tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus. Kurssi sopii kaikille unista kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset suoraan Helsingin aikuisopistoon: Helsingin aikuisopiston kevään ilmoittautuminen

Pidän aiheesta myös ilmaisluennon Helsingin aikuisopistolla:

Uni, luova tiennäyttäjä -luento to 9.1.2020 klo 16.30-17.30. Tervetuloa kuulolle!

Uniohjaajien jatkokoulutuspäivä Suomenlinnassa 8.5.2020

Järjestämme  yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa uniohjaajien jatkokoulutuspäivän perjantaina 8.5.2020 Suomenlinnassa klo 10-18. Jatkokoulutuspäivä on suunnattu Uniohjaajille® ja Luova Uniohjaaja® -koulutuksen ensimmäisen moduulin käyneille.

Tämän jatkokoulutuspäivän aiheena on tarinallisuus unityöskentelyssä. Päivä painottuu kokemukselliseen työskentelyyn luovin ja intuitiivisin menetelmin. Ota mukaasi omat muistiinpanovälineet.

Päivän hinta on 130€ (sis. alv). Tarjoamme aamu- ja iltapäiväkahvit ja -teet. Lounas on omakustanteinen jossakin Suomenlinnan lounaspaikoista oman valinnan mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset joko minulle tai Annelle (anne.lindholm-karki@kolumbus.fi) 20.3.2020 mennessä.
Huomioithan varhaisen ilmoittautumispäivän, se seuraa Suomenlinnan kokoustilojen varausvahvistusaikataulua!

Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet jatkokoulutuspäivän maksusta. Jos koulutuspäivään jättää tulematta, eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Uniohjaajien luovat iltapäivätreffit 14.2.2020

Järjestämme, yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa, jälleen keväällä 2020 Uniohjaajille® ja Luova Uniohjaaja® -koulutuksen 1. moduulin käyneille luovan uni-iltapäivän:

14.2.2020 klo 15-19

Näillä uniohjaajien luovilla iltapäivätreffeillä voit tutustua toisiin unien kanssa työskenteleviin, pidät omaa unityöskentelyäsi elävänä ja voit kenties oppia joitakin uusia työskentelymenetelmiä. Kirjoitamme, maalaamme, käytämme mielikuvia, symboliesineitä, kuvia ja liikettä. Eikä tietenkään kaikkea samalla kertaa, eri treffeillä tehdään eri juttuja, yksin ja yhdessä.

Unitreffit järjestetään Helsingissä, Hakaniemen Luovassa Kulmassa, osoitteessa Hakaniemenkatu 5.

Yhden iltapäivän hinta on 50€ (sis alv).
Tarjoamme työskentelyssä tarvittavat materiaalit sekä kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Tervetuloa työskentelemään uniesi kanssa luovin menetelmin!

Luova Uniohjaaja® -koulutus, omaunimoduuli käynnistyy jälleen syksyllä 2020

Unemme kantavat rehellistä kuvaa elämästämme. Ne näyttävät suuntaa voidaksemme kasvaa kohti sitä, mitä todella olemme. Ne valaisevat mennyttä, auttavat meitä ymmärtämään itseämme moniulotteisina ihmisinä ja antavat ohjeita tähän hetkeen.

Luova Uniohjaaja® -koulutus koostuu kahdesta moduulista, joista ensimmäinen eli omaunimoduuli käynnistyy seuraavan kerran todennäköisesti syksyllä 2020.

Ensimmäinen moduuli keskittyy yksinomaan omien unien kanssa työskentelyyn ja se mahdollistaa intensiivisen henkilökohtaisen kasvuprosessin. Opit sekä ymmärtämään uniasi että ohjaamaan niitä. Työskentelemme kokemuksellisesti käyttäen unitietoisuuskirjoittamista sekä luovia ja intuitiivisia menetelmiä: mm. symboleja, kuvia, kuvan tekemistä ja liikettä. Ne johdattavat kohti syviä ja avaria tietoisuuden tasoja. Hyödynnämme monitaiteisuuden voimaa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luovista menetelmistä, kiinnostus ja halu heittäytyä riittävät. Luovia tuotoksia ei myöskään arvioida tai arvostella, niiden tehtävänä on toimia väylänä salattuun meissä.

Koulutuksen ensimmäiseen moduuliin voi osallistua sitoutumatta ammatilliseen koulutukseen.

Ensimmäisen moduulin hinta on 800 € + alv 24%.

Kouluttajakumppaninani toimii Anne Lindholm-Kärki (www.annelindholm-karki.fi).

Lue uniohjauksesta lisää sivuilta Luova Uniohjaus.

TAIDEPAINOTTEINEN TYÖNOHJAUS – ikkuna uusiin näkymiin

Tarvitsetko uudistumista, palautumista, inspiraatiota työhösi? Entä, jos kokeilisit taidepainotteista työnohjausta?

Tuon ekspressiivisen taideterapian menetelmiä nyt entistä vahvemmin myös työnohjaukseen. Taidetyöskentelyn avulla voi löytää käyttöönsä uudelleen omia, piiloon painuneita vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Myös hiljaisen tiedon jakamiseen ja työyhteisön uuden yhteisen tarinan luomiseen taidemenetelmät sopivat hyvin.

Tavoitteena ei ole vain tutkia aikaansaatuja taidetöitä, vaan myös tekemisen prosessin tarkastelu nousee keskiöön. Se nostaa esiin toistuvia toimintamalleja, asenteita ja uskomuksia ja siten oivalluttaa ymmärtämään käyttäytymistä ohjaavia IMG_3949mekanismeja ja mahdollistaa muutoksen.

Tilaa itsellesi tai ryhmällesi taidepainotteista työnohjausta, jonne voit tulla pysähtymään ja rauhoittumaan, irrottautumaan rutiineista, tutkimaan työhön liittyviä kysymyksiä etäämmältä taiteen keinoin, hakemaan uutta energiaa, kokemaan tekemisen iloa. Mitään ei tarvitse osata, taidetöitä ei arvioida tai arvostella eikä tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus.

Taide toimii porttina sisäänpäin ja ikkunana uusiin näkymiin.

Ota yhteys, keskustellaan lisää!

 

TIETOISUUSKIRJOITTAMISTA nyt myös yksilöohjauksena!

Kokeilisitko tietoisuuskirjoittamista yksilöohjauksena? Kirjoitan_3459

Jos haluat oppia kirjoittamaan itseäsi kohti tyyneyttä – sellaista hiljaista sisäistä tilaa, jossa voit kohdata syvimmän itsesi ja kuulla omaa totuuttasi, tule tietoisuuskirjoittamisen yksilöohjaukseen. Ohjaan hiljentymisen, annan sinulle hetkeen sopivan kirjoitustehtävän ja autan sinua kirjoittamisen reflektoinnissa ja itsesi kuulemisessa.

Tietoisuuskirjoittaminen on sisäisen kirjoittamisen menetelmä yhteyden luomiseen kohti elämän lahjoittamaa potentiaalia, kohti laajempaa tietoisuutta. Tietoisuuskirjoittaminen nostaa esiin arjen piiloon painamaa sisäistä tietoa, avartaa ajattelua ja avaa uusia näkymiä. Kokemus on näyttänyt sen myös vahvistavan luovuutta. Voimme hyödyntää tietoisuuskirjoittamisessa myös unia ja tutkia niitä monipuolisin unitietoisuuskirjoittamisen keinoin.

Varaa 1,5 h aika ja tule kokeilemaan!

Me Naisten toimittaja kävi kokemassa tietoisuuskirjoittamisen. Lue juttu tästä linkistä: Me Naiset / tietoisuuskirjoittaminen