Ajankohtaista

KOHTAA UNESI – KOHTAAT ITSESI -uniryhmä verkossa 11.1.2022 alkaen

KOHTAA UNESI – KOHTAAT ITSESI – verkkouniryhmä Hämeen kesäyliopistossa

Uni on sisäinen peili, joka näyttää ihmisen sellaisena kuin hän on. Se on syvintä ja laajinta materiaalia, jota ihmisestä ja hänen elämästään voi saada. Uni muistaa kadonneet voimavaramme, piileskelevät vahvuutemme, todellisen luontomme.

Uni tietää. 

Tässä uniryhmässä työskennellään ohjatusti omien unien kanssa. Opit perusasiat unityöskentelystä sekä menetelmiä, joita voit soveltaa myöhemmin kotona. Työskentelemme unien kanssa luovasti mm. kirjoittaen ja mielikuvien avulla. Hiljaisuus on portti sisäiseen tietoon ja unien viisauteen, siksi aloitamme unityöskentelyn aina meditaatiolla.

Uniryhmä kokoontuu verkossa, Zoom-ohjelmaa hyödyntäen, viitenä tiistai-iltana klo 17-20. Illat ovat 11.1., 25.1., 8.2., 22.2. ja 8.3.2022. Toteutus on reaaliaikainen, iltoja ei nauhoiteta. Ohjaamme ryhmää yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi). Ryhmän hinta on 220€.

Ilmoittautumiset Hämeen kesäyliopistolle 28.12.2021 mennessä: Hämeenkesäyliopisto/koulutustarjonta/verkkokoulutukset

 

Luova Uniohjaaja® -koulutus, omaunimoduuli käynnistyy 15.1.2022

Luova Uniohjaaja® -koulutuksen ensimmäinen, eli omaunimoduuli, käynnistyy verkko- ja lähiopetuksen yhdistelmänä tammikuussa 2022.

Unemme kantavat rehellistä kuvaa elämästämme. Ne näyttävät suuntaa voidaksemme kasvaa kohti sitä, mitä todella olemme. Ne valaisevat mennyttä, auttavat meitä ymmärtämään itseämme moniulotteisina ihmisinä ja antavat ohjeita tähän hetkeen.

Luova Uniohjaaja® -koulutus koostuu kahdesta moduulista, joista ensimmäinen eli omaunimoduuli keskittyy yksinomaan omien unien kanssa työskentelyyn ja se mahdollistaa intensiivisen henkilökohtaisen kasvuprosessin. Opit työskentelemään aktiivisesti uniesi kanssa sekä ymmärtämään ja ohjaamaan niitä. Työskentelemme kokemuksellisesti käyttäen unitietoisuuskirjoittamista sekä luovia ja intuitiivisia menetelmiä: mm. symboleja, kuvia, kuvan tekemistä ja liikettä. Ne johdattavat kohti syviä ja avaria tietoisuuden tasoja. Hyödynnämme monitaiteisuuden voimaa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luovista menetelmistä, kiinnostus ja halu heittäytyä riittävät. Luovia tuotoksia ei myöskään arvioida tai arvostella, niiden tehtävänä on toimia väylänä salattuun meissä.

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet unista ja niiden kantamasta sisäisestä tiedosta sekä haluavat oppia ymmärtämään omaa unisymboliikkaansa ja työskentelemään aktiivisesti omien uniensa kanssa. Koulutus syventää itsetuntemusta, vahvistaa luovuutta ja opettaa ohjautumaan sisältä käsin. Jos harkitset koulutukseen osallistumista, aloita omiin uniisi tutustuminen käynnistämällä unipäiväkirjan pitäminen.

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksen yhdistelmänä seuraavasti:

  • la-su 15.-16.1. klo 10-17 (lähi)
  • pe 4.2. klo 17.30-20.30 ja la 5.2. klo 10-17 (verkko)
  • la-su 26.-27.2. klo 10-17 (lähi)
  • pe 18.3. klo 17.30-20.30 ja la 19.3. klo 10-17 (verkko)
  • la-su 9.-10.4. klo 10-17 (lähi)

Lähipäivät toteutetaan Helsingissä, Suomenlinnan Tynnyrintekijän huoneella. Suomenlinnan ainutlaatuinen, hiljainen ja taianomainen tunnelma tukee sisäistä työskentelyä ja luovuuden lentoa. Suomenlinnaan pääsee suoraan Kauppatorilta HSL:n lautalla, matka kestää vajaat 15 minuuttia. Verkko-osuudet toteutetaan Zoomilla.

Koulutuksen hinta on 990€ + alv 24% ( = 1227,60€). 

Viimeinen, sitova ilmoittautumispäivä on 20.12.2021. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet koulutusmaksusta. Jos koulutukseen jättää tulematta, eikä sitä ole peruuttanut, tai jos koulutuksen keskeyttää ilman lääkärintodistusta koulutuksen jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Koulutuksen ensimmäiseen moduuliin voi osallistua sitoutumatta ammatilliseen koulutukseen.

Ensimmäinen moduuli on edellytys toiseen, eli ammatilliseen, moduuliin osallistumiselle. Luova Uniohjaaja® –pätevyyden ja oikeuden nimikkeen käyttöön saa suoritettuaan molemmat moduulit hyväksytysti.

Kouluttajakumppaninani toimii Anne Lindholm-Kärki (www.annelindholm-karki.fi).

Lue uniohjauksesta lisää sivuilta Luova Uniohjaus.

 

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ -tietoisuuskirjoittamisen verkkoryhmä 18.1.2022 alkaen

Tietoisuuskirjoittaminen on henkisen kasvun ja intuition harjoittamisen menetelmä. Tietoisuuskirjoittamisessa kuljemme meditaation avulla kohti hiljaista sisäistä tilaa, josta käsin voimme kirjoittaen kuulla omaa syvätietoamme. Kirjoittaja tekee matkaa päästä sydämeen, älystä viisauteen, tekemisestä olemiseen. Tietoisuuskirjoittaminen on luottamusta siihen, että jokin minussa tietää.
 

Seuraava JOKIN SINUSSA TIETÄÄ -tietoisuuskirjoittamisen ryhmä käynnistyy verkkototeutuksena tiistaina 18.1.2022 klo 17.30-20. Ryhmä kokoontuu seitsemänä tiistai-iltana kahden viikon välein aikavälillä 18.1.-12.4.2022. Käytämme zoom-työkalua emmekä nauhoita iltoja.

Illat ovat kuin pieniä retriittejä.

Ryhmän hinta on 235 € + alv 24% (= 291,40 € sis alv).  Viimeinen, sitova ilmoittautumispäivä on 10.1.2022. 

Ohjaamme ryhmää yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi).
 

Miten kulkea läpi tämän poikkeusajan?

Maaliskuu 2020. Elämme poikkeuksellista aikaa. Olemme välitilassa, jossa vanha maailma, ja vanha tapa toimia, on väistämättä jäänyt taakse, mutta jossa emme vielä kykene näkemään, millaiseksi maailma ja oma elämämme tämän kriisin seurauksena muotoutuu. Kuljemme parhaillaan pitkin siltaa, jonka pituudesta emme vielä tiedä ja jonka toinen pää on vielä usvassa. Minne rantaudumme, sen näyttää aika.

On luonnollista, että meneillään oleva tilanne herättää monenlaisia tunteita. Ehkä arki on vielä jäsentymätöntä ja käytännön toimintatavat hakevat paikkaansa. Mielessä voi risteillä huolia, epävarmuutta, pelkoja. Toisilla saattaa olla kiireempi kuin koskaan, ja toisilla elämä taas täysin hiljentynyt paikoilleen, pieniin ympyröihin, ja aikaa onkin yhtäkkiä aivan liikaa. Muutos, jonka keskellä elämme, on monikerroksellinen. Se ulottuu pienimmistä arjen asioista suuriin, omaa terveyttä, toimeentuloa, elämää ja koko yhteistä palloamme koskettaviin tekijöihin.

Tämän kaiken keskellä on hyvä muistuttaa itseään esimerkiksi vaikuttamisen kehistä: mistä voin itse päättää, mihin voin yhdessä toisten kanssa vaikuttaa ja mitkä ovat asioita, jotka eivät ole minun vastuullani. Ja sitten fokusoida siihen keskimmäiseen kehään: tehdä käytännön tekoja sen hyväksi, että mieli pysyy tässä hetkessä eikä liihottele kaikenaikaa kauhuskenaarioissa. Miten voin tukea itseäni, entä toisia? Toisaalta luonto näyttää meille jo nyt keskimmäisen kehän vaikutukset. Se alkaa elpyä, kun yhteiset sitä tuhoavat tekomme lakkaavat.

Jos tarvitset apua työtilanteesi jäsentämiseen, oman jaksamisesi tukemiseen tai muihin työn kysymyksiin, ota yhteyttä. Tarjoan työnohjausta zoom-palvelun kautta, myös lyhyempinä pyrähdyksinä. Ehkä 30 tai 45 min riittääkin tässä tilanteessa, kun monen työskentely muutenkin on siirtynyt verkkoon.

Tämä aika voi tarjota myös erinomaisen mahdollisuuden kääntyä sisäänpäin. Elämä saattaa nyt kysyä meiltä, miten haluamme elää sitten, kun… Ehkä nyt onkin aika pysähtyä kuuntelemaan niitä hiljaisia sisäisen viisauden signaaleja, jotka ovat rientämisen kiireessä aiemmin jääneet kuulematta. Kuuntele uniasi, kirjoita, maalaa, liiku – tee sitä, mikä saa sielusi helisemään ja tuo sekä rauhaa että henkistä voimaa kulkea läpi tämän poikkeuksellisen vaiheen. Jos kaipaat uniohjausta, tietoisuuskirjoittamisen ohjausta, luovuusterapeuttista työskentelyä, olen mielelläni palveluksessasi. Pysähdytään yhdessä!

Erään ystäväni lohdullinen lausahdus omassa vuosientakaisessa kriisissäni rauhoittaa mieleni tänäänkin: This too shall pass! Toivottavasti rantaudumme aikanaan siihen uuteen aikaan entistä tietoisempina valinnoistamme ja niiden vaikutuksista itseemme, toisiimme ja yhteiseen siniseen planeettaamme. Pidetään huolta!