Ajankohtaista

KIRJALLISUUSTERAPEUTTINEN RYHMÄ työssään väsyneille 26.3. alkaen

Kirjallisuusterapeuttinen ryhmä työssään väsyneille käynnistyy Helsingissä 26.3. alkaen.

Kokoonnumme Helsingin keskustassa, Dream&Soul Art® -työtilassa, 26.3. alkaen viitenä tiistai-iltana klo 17.30-20, kahden viikon välein. Kokoontumisillat ovat 26.3., 9.4., 23.4., 7.5. ja 21.5.

Ryhmässä sekä kirjoitetaan itse että luetaan valmiita tekstejä. Ryhmä sopii sinulle, joka haluat pysähtyä tutkimaan työtäsi (ja elämääsi) kuormittavia tekijöitä, vahvistaa yhteyttä itseesi, saada kiinni sisäisistä ja ulkoisista voimavaravampyyreistasi ja löytää arkeesi voimavaraistavia askeleita. Ryhmässä harjoitellaan läsnäoloa ja hiljaisuutta, kokemuksia ja oivalluksia jaetaan keskustellen. Toisten tekstejä ei arvostella eikä arvioida, halu lukea ja kirjoittaa riittää. Kokemus on kohtauspaikka. Sivutuotteena saattaa luovuus vahvistua ja runosuoni puhjeta kukkaan.

Ryhmän hinta on 175€ (sis. alv 24%).

Sitovat ilmoittautumiset 15.3. mennessä: kirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet ryhmän maksusta. Jos ryhmään jättää tulematta, eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Pysähtyessään kirjoittamaan ihminen ottaa itsensä vakavasti. Kirjoittaja yhdistyy itseensä ja alkaa kasvaa sisältä ohjautuvaksi, vapaaksi, itsestään vastuuta kantavaksi ihmiseksi. Kirjoittaminen on avain uusiin oviin.

 

UNISTA TAITEEKSI JA TARINOIKSI 25.-26.5. Helsingissä

Unista taiteeksi ja tarinoiksi -viikonloppukurssi Kulttuurikeskus Sofiassa 25.-26.5.

 

Tämän keväisen unitaidekurssin tavoitteena on vahvistaa yhteyttä uniin ja luovuuteen, intuitioon ja elämänvoimaan. Ja kun kyse on unista, aina vahvistuu myös syvä itsetuntemus.

Käytämme kurssilla luovia menetelmiä monipuolisesti: kuvan tekemistä ja kirjoittamista, liikettä ja mielikuvia. Mitään ei tarvitse osata, kurssin tavoitteena ei ole taiteellinen harjaantuneisuus, vaan kohdevalon kääntäminen sisäänpäin ja yhteyden vahvistuminen uniin ja luovuuteen.

Unet ovat sekä portti luovuuteen että osa luovuuden ydintä.

Kurssin ohjaavat:

  • Kirsi Virkkunen, Työnohjaaja (STOry), Kirjallisuusterapiaohjaaja, Luova Uniohjaaja® –koulutuksen kehittäjä, Taideterapeuttiopiskelija
  • Anne Lindholm-Kärki, Psykoterapeutti, TRO, Luova Uniohjaaja® –koulutuksen kehittäjä ja Tietokirjailija

Kurssi järjestetään Kulttuurikeskus Sofiassa 25.-26.5.2019, sekä la että su klo 10-17. Kurssiveloitus on 225€. Maksu sisältää ohjelman, taidemateriaalit sekä aamu- ja iltapäivällä kahvit/teet. Lounasta on tarjolla omakustannushintaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään pe 10.5.2019 verkossa, Ihmissuhdetyö ry:n sivujen kautta.

Kulttuurikeskus Sofian ruokailu- ja majoitusedut:

Kulttuurikeskus Sofiassa on tilaisuuteemme osallistujilla mahdollisuus syödä lounasta omakustannushintaan 12 euroa (maksetaan Sofian vastaanottoon). Sinulla on mahdollisuus varata majoitus kulttuurikeskus Sofiasta sopimushintaan 60 euroa / 1 hengen huone ja 80 euroa / 2 hengen huone (sisältää aamiaisen). Varaa huone suoraan Sofiasta reception@sofia.fi. Mainitse varauksessasi, että osallistut viikonloppukurssillemme.

Tilaisuuden järjestää Ihmissuhdetyö ry yhteistyössä Sivis-opintokeskuksen kanssa.

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ -iltaryhmä Helsingissä 4.9. alkaen

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ – anna intuitiosi kirjoittaa

Antaudu sisäisen tiedon ohjaukselle.

Tässä ryhmässä virittäydymme intuition taajuudelle moniaistisesti ja teemme inspiroivia kirjoitusharjoituksia, joiden avulla luot ja vahvistat yhteyttäsi intuitioon monin eri tavoin. Annamme äänen myös unille, uni tuntee sinut. Jotta intuition ääni pääsee kuuluviin, harjoituksiin liittyy aina mielen hiljentäminen. Hiljaisuus on väylä sisäiseen tietoon.

Tämä ryhmä on juuri sinulle, joka haluat oppia kuulemaan intuitiotasi yhä vahvemmin ja kuulet myös sisäisen kirjoittamisen kutsun. Jokainen kirjoittaa itselleen, eikä tekstejä tarvitse lukea ääneen. Mitään ei tarvitse osata.

Ryhmä kokoontuu Hakaniemen Luovassa Kulmassa joka toinen keskiviikkoilta, yhteensä 7 kertaa klo 17.30-20. Illat ovat 4.9., 18.9., 2.10., 16.10. 30.10, 13.11. ja 27.11.2019.                                    

Ryhmän hinta on 260€ (sis alv).

Sitovat ilmoittautumiset ma 12.8.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet ryhmän maksusta. Jos ryhmään jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, tai ryhmän keskeyttää ilman lääkärintodistusta ryhmän jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Ohjaan ryhmää yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi).

Luova Uniohjaaja® -koulutus, 1. moduuli jälleen 20.9.2019 alkaen

Unemme kantavat rehellistä kuvaa elämästämme. Ne näyttävät suuntaa voidaksemme kasvaa kohti sitä, mitä todella olemme. Ne valaisevat mennyttä, auttavat meitä ymmärtämään itseämme moniulotteisina ihmisinä ja antavat ohjeita tähän hetkeen.

Luova Uniohjaaja® -koulutus koostuu kahdesta moduulista, joista ensimmäinen moduuli käynnistyy jälleen 20.-21.9.2019.

Ensimmäinen moduuli keskittyy yksinomaan omien unien kanssa työskentelyyn ja se mahdollistaa intensiivisen henkilökohtaisen kasvuprosessin. Opit sekä ymmärtämään uniasi että ohjaamaan niitä. Työskentelemme kokemuksellisesti käyttäen unitietoisuuskirjoittamista sekä luovia ja intuitiivisia menetelmiä: mm. symboleja, kuvia, kuvan tekemistä ja liikettä. Ne johdattavat kohti syviä ja avaria tietoisuuden tasoja. Hyödynnämme monitaiteisuuden voimaa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luovista menetelmistä, kiinnostus ja halu heittäytyä riittävät. Luovia tuotoksia ei myöskään arvioida tai arvostella, niiden tehtävänä on toimia väylänä salattuun meissä.

Koulutuksen ensimmäiseen moduuliin voi osallistua sitoutumatta ammatilliseen koulutukseen.

Koulutuspäivät ovat 20.-21.9., 11.-12.10., 1.-2.11., 22.-23.11. ja 13.-14.12.2019. Perjantaisin työskentelemme klo 17.30-20.30 ja lauantaisin klo 10-17. Koulutus järjestetään Hakaniemen Luovassa Kulmassa Helsingissä.

Ensimmäisen moduulin hinta on 800 € + alv 24%.

Sitovat ilmoittautumiset ensimmäiseen moduuliin 23.8.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut; tai kurssin keskeyttää ilman lääkärintodistusta kurssin jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Kouluttajakumppaninani toimii Anne Lindholm-Kärki (www.annelindholm-karki.fi).

Lue uniohjauksesta lisää sivuilta Luova Uniohjaus.

UNIOHJAAJIEN JATKOKOULUTUSPÄIVÄ 29.3. Suomenlinnassa

UNIOHJAAJIEN JATKOKOULUTUSPÄIVÄ  Uniohjaajille ja Luova Uniohjaaja -koulutuksen ensimmäisen moduulin suorittaneille järjestetään Suomenlinnassa perjantaina 29.3. klo 10-18!

Tämän jatkokoulutuspäivän aiheena on aktiivinen unennäkö ja dialogi unitietoisuuden kanssa. Päivän tavoitteena on pitää suhdetta omiin uniin elävänä ja sen vuoksi tarjota kokemuksellisia mahdollisuuksia omien unien kanssa työskentelyyn. Päivän ohjelma painottuu työskentelyyn luovin ja intuitiivisin menetelmin.

Päivän hinta on 130€ (sis. alv). Tarjoamme aamu- ja iltapäiväkahvit ja -teet. Lounas on omakustanteinen jossakin Suomenlinnan lounaspaikoista oman valinnan mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset joko Annelle (anne.lindholm-karki@kolumbus.fi) tai allekirjoittaneelle  22.2.19 mennessä. Huomioithan varhaisen ilmoittautumispäivän, se seuraa Suomenlinnan kokoustilojen varausvahvistusaikataulua!

Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet jatkokoulutuspäivän maksusta. Jos koulutukseen jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

 

TAIDEPERUSTAINEN TYÖNOHJAUS -ryhmä Helsingin aikuisopistolla 4.3. alkaen

Taideperustainen työnohjaus keväällä 2019

Ohjaan taideperustaisen työnohjausryhmän Helsingin aikuisopistolla. Se kokoontuu viitenä maanantai-iltana klo 17-19.15 ajalla 4.3.2019 – 29.4.2019 (15 oppituntia).

Tähän taideperustaisen työnohjauksen ryhmään voit tulla pysähtymään ja rauhoittumaan, hellittämään arkirutiineista ja tutkimaan työhösi liittyviä kysymyksiä etäämmältä taiteen keinoin. Parhaimmillaan taidetyöskentely voi auttaa meitä katsomaan asioita uusista näkökulmista ja sen myötä toimimaan uusilla tavoilla. Taideperustaisen työnohjauksen tavoitteena on tukea työssä jaksamista, vahvistaa voimavaroja ja palautumista sekä edistää uudistumista.

Käytämme monipuolisia taiteen menetelmiä: kirjoittamista, kuvan tekemistä, symbolityöskentelyä, liikettä, mielikuvia. Mitään ei kuitenkaan tarvitse osata, taidetöitä ei arvioida tai arvostella eikä tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus. Kun antaa taidetyöskentelylle mahdollisuuden, se voi nostaa esiin toistuvia toimintamallejamme, asenteitamme ja uskomuksiamme. Niitä tarkastelemalla saamme mahdollisuuden ymmärtää paremmin tarpeitamme ja käyttäytymistämme ja näin hankkia voimavaroja työssä jaksamiseen.

Taide toimii porttina sisäänpäin ja ikkunana uusiin näkymiin. Ryhmä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan työhönsä liittyviä kysymyksiä taiteen keinoin. Aikuisopiston veloitus 90€. Materiaalimaksu 10€ maksetaan allekirjoittaneelle. Tämän kurssin voi maksaa myös kulttuuriedulla.

Tule rohkeasti mukaan!

Ilmoittautumaan pääset tästä: https://www.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/course.php?t=16736&l=fi

 

TAIDEPAINOTTEINEN TYÖNOHJAUS – ikkuna uusiin näkymiin

Tarvitsetko uudistumista, palautumista, inspiraatiota työhösi? Entä, jos kokeilisit taidepainotteista työnohjausta?

Tuon ekspressiivisen taideterapian menetelmiä nyt entistä vahvemmin myös työnohjaukseen. Taidetyöskentelyn avulla voi löytää käyttöönsä uudelleen omia, piiloon painuneita vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Myös hiljaisen tiedon jakamiseen ja työyhteisön uuden yhteisen tarinan luomiseen taidemenetelmät sopivat hyvin.

Tavoitteena ei ole vain tutkia aikaansaatuja taidetöitä, vaan myös tekemisen prosessin tarkastelu nousee keskiöön. Se nostaa esiin toistuvia toimintamalleja, asenteita ja uskomuksia ja siten oivalluttaa ymmärtämään käyttäytymistä ohjaavia IMG_3949mekanismeja ja mahdollistaa muutoksen.

Tilaa itsellesi tai ryhmällesi taidepainotteista työnohjausta, jonne voit tulla pysähtymään ja rauhoittumaan, irrottautumaan rutiineista, tutkimaan työhön liittyviä kysymyksiä etäämmältä taiteen keinoin, hakemaan uutta energiaa, kokemaan tekemisen iloa. Mitään ei tarvitse osata, taidetöitä ei arvioida tai arvostella eikä tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus.

Taide toimii porttina sisäänpäin ja ikkunana uusiin näkymiin.

Ota yhteys, keskustellaan lisää!

 

TIETOISUUSKIRJOITTAMISTA nyt myös yksilöohjauksena!

Kokeilisitko tietoisuuskirjoittamista yksilöohjauksena? Kirjoitan_3459

Jos haluat oppia kirjoittamaan itseäsi kohti tyyneyttä – sellaista hiljaista sisäistä tilaa, jossa voit kohdata syvimmän itsesi ja kuulla omaa totuuttasi, tule tietoisuuskirjoittamisen yksilöohjaukseen. Ohjaan hiljentymisen, annan sinulle hetkeen sopivan kirjoitustehtävän ja autan sinua kirjoittamisen reflektoinnissa ja itsesi kuulemisessa.

Tietoisuuskirjoittaminen on sisäisen kirjoittamisen menetelmä yhteyden luomiseen kohti elämän lahjoittamaa potentiaalia, kohti laajempaa tietoisuutta. Tietoisuuskirjoittaminen nostaa esiin arjen piiloon painamaa sisäistä tietoa, avartaa ajattelua ja avaa uusia näkymiä. Kokemus on näyttänyt sen myös vahvistavan luovuutta. Voimme hyödyntää tietoisuuskirjoittamisessa myös unia ja tutkia niitä monipuolisin unitietoisuuskirjoittamisen keinoin.

Varaa 1,5 h aika ja tule kokeilemaan!

Me Naisten toimittaja kävi kokemassa tietoisuuskirjoittamisen. Lue juttu tästä linkistä: Me Naiset / tietoisuuskirjoittaminen