Ajankohtaista

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ -iltaryhmä Helsingissä 4.9. alkaen

JOKIN SINUSSA TIETÄÄ – anna intuitiosi kirjoittaa

Antaudu sisäisen tiedon ohjaukselle.

Tässä ryhmässä virittäydymme intuition taajuudelle moniaistisesti ja teemme inspiroivia kirjoitusharjoituksia, joiden avulla luot ja vahvistat yhteyttäsi intuitioon monin eri tavoin. Annamme äänen myös unille, uni tuntee sinut. Jotta intuition ääni pääsee kuuluviin, harjoituksiin liittyy aina mielen hiljentäminen. Hiljaisuus on väylä sisäiseen tietoon.

Tämä ryhmä on juuri sinulle, joka haluat oppia kuulemaan intuitiotasi yhä vahvemmin ja kuulet myös sisäisen kirjoittamisen kutsun. Jokainen kirjoittaa itselleen, eikä tekstejä tarvitse lukea ääneen. Mitään ei tarvitse osata.

Ryhmä kokoontuu Hakaniemen Luovassa Kulmassa joka toinen keskiviikkoilta, yhteensä 7 kertaa klo 17.30-20. Illat ovat 4.9., 18.9., 2.10., 16.10. 30.10, 13.11. ja 27.11.2019.                                    

Ryhmän hinta on 260€ (sis alv).

Sitovat ilmoittautumiset ma 12.8.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet ryhmän maksusta. Jos ryhmään jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, tai ryhmän keskeyttää ilman lääkärintodistusta ryhmän jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Ohjaan ryhmää yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi).

UNISTA TAITEEKSI JA TARINOIKSI -viikonloppukurssi 7.-8.9. Kulttuurikeskus Sofiassa

Unista taiteeksi ja tarinoiksi -viikonloppukurssi Kulttuurikeskus Sofiassa jälleen 7.-8.9.

Tämän unitaidekurssin tavoitteena on vahvistaa yhteyttä uniin ja luovuuteen, intuitioon ja elämänvoimaan. Ja kun kyse on unista, aina vahvistuu myös syvä itsetuntemus.

Käytämme kurssilla luovia menetelmiä monipuolisesti: kuvan tekemistä ja kirjoittamista, liikettä ja mielikuvia. Mitään ei tarvitse osata, kurssin tavoitteena ei ole taiteellinen harjaantuneisuus, vaan kohdevalon kääntäminen sisäänpäin ja yhteyden vahvistuminen uniin ja luovuuteen.

Unet ovat sekä portti luovuuteen että osa luovuuden ydintä.

Kurssin ohjaavat:

  • Kirsi Virkkunen, Työnohjaaja (STOry), Kirjallisuusterapiaohjaaja, Luova Uniohjaaja® –koulutuksen kehittäjä, Taideterapeuttiopiskelija
  • Anne Lindholm-Kärki, Psykoterapeutti, TRO, Luova Uniohjaaja® –koulutuksen kehittäjä ja Tietokirjailija

Kurssi järjestetään Kulttuurikeskus Sofiassa 7.-8.9.2019, sekä la että su klo 10-17. Kurssiveloitus on 225€. Maksu sisältää ohjelman, taidemateriaalit sekä aamu- ja iltapäivällä kahvit/teet. Lounasta on tarjolla omakustannushintaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään pe 23.8.2019 verkossa, Ihmissuhdetyö ry:n sivujen kautta.

Kulttuurikeskus Sofian ruokailu- ja majoitusedut:

Kulttuurikeskus Sofiassa on tilaisuuteemme osallistujilla mahdollisuus syödä lounasta omakustannushintaan 12 euroa (maksetaan Sofian vastaanottoon). Sinulla on mahdollisuus varata majoitus kulttuurikeskus Sofiasta sopimushintaan 60 euroa / 1 hengen huone ja 80 euroa / 2 hengen huone (sisältää aamiaisen). Varaa huone suoraan Sofiasta reception@sofia.fi. Mainitse varauksessasi, että osallistut viikonloppukurssillemme.

Tilaisuuden järjestää Ihmissuhdetyö ry yhteistyössä Sivis-opintokeskuksen kanssa.

KADONNUTTA ELÄMÄNVOIMAA ETSIMÄSSÄ, pitkä taideterapeuttinen ryhmä aikuisille 10.9.-26.11. Helsingissä

Huolettaako väsymys? Onko suunta hukassa?

Kurittaako kiire voimavarojasi, tuntuuko elämä loputtomalta yksin puurtamiselta? Olisiko aika pysähtyä ja hengittää – antaa itselle omaa aikaa ja tilaa? Kun voimat ovat vähissä, taiteella on kyky ottaa vastaan ja kannatella. Se auttaa katsomaan uusista näkökulmista, yllättää ja oivalluttaa.

Taiteella on voima palauttaa, elävöittää ja uudistaa.

Tämä taideterapeuttinen ryhmä aikuisille kokoontuu Hakaniemen Luovassa Kulmassa tiistaisin 10.9.-26.11.2019 klo 17.30-20, yhteensä 12 kertaa. Ryhmä on suunniteltu pitkäkestoiseksi, jotta sinulla on riittävästi aikaa hengähtää, kuulla ajatuksiasi ja tunteitasi, antaa uudistumisen käynnistyä. Maalaamme, kirjoitamme, muovailemme, liikumme ja jaamme kokemaamme yhdessä. Mitään ei tarvitse osata, ryhmän tavoitteena ei ole taiteellinen harjaantuneisuus.

Ryhmän hinta on 420 € (sis. alv) ja se on mahdollista maksaa kuukausierissä.

Ryhmään tulevat haastatellaan puhelimitse. Sitovat ilmoittautumiset 20.8.2019 mennessä. Ryhmään otetaan enintään 8 osallistujaa. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet maksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut; tai kurssin keskeyttää sen jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Ryhmää ohjaavat ryhmätaideterapeuteiksi opiskelevat työnohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Kirsi Virkkunen ja Ihminen tavattavissa -terapeutti Laura Petterson, (pettersonlaura@yahoo.com).

Uniohjaajien luovat iltapäivätreffit 13.9. ja 8.11.

Järjestämme, yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa, syksyn 2019 aikana Uniohjaajille® ja Luova Uniohjaaja® -koulutuksen 1. moduulin käyneille kaksi luovaa uni-iltapäivää:

13.9. ja 8.11. klo 15-19.

Näillä uniohjaajien luovilla iltapäivätreffeillä voit tutustua toisiin unien kanssa työskenteleviin, pidät omaa unityöskentelyäsi elävänä ja voit kenties oppia joitakin uusia työskentelymenetelmiä. Kirjoitamme, maalaamme, käytämme mielikuvia, symboliesineitä, kuvia ja liikettä. Eikä tietenkään kaikkea samalla kertaa, eri treffeillä tehdään eri juttuja, yksin ja yhdessä.

Unitreffit järjestetään Helsingissä, Hakaniemen Luovassa Kulmassa, osoitteessa Hakaniemenkatu 5.

Yhden iltapäivän hinta on 50€ (sis alv).
Tarjoamme työskentelyssä tarvittavat materiaalit sekä kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Sitovat ilmoittautumiset syyskuun treffeille 23.8. ja marraskuun treffeille 18.10.

Luova Uniohjaaja® -koulutus, 1. moduuli jälleen 20.9.2019 alkaen

Unemme kantavat rehellistä kuvaa elämästämme. Ne näyttävät suuntaa voidaksemme kasvaa kohti sitä, mitä todella olemme. Ne valaisevat mennyttä, auttavat meitä ymmärtämään itseämme moniulotteisina ihmisinä ja antavat ohjeita tähän hetkeen.

Luova Uniohjaaja® -koulutus koostuu kahdesta moduulista, joista ensimmäinen moduuli käynnistyy jälleen 20.-21.9.2019.

Ensimmäinen moduuli keskittyy yksinomaan omien unien kanssa työskentelyyn ja se mahdollistaa intensiivisen henkilökohtaisen kasvuprosessin. Opit sekä ymmärtämään uniasi että ohjaamaan niitä. Työskentelemme kokemuksellisesti käyttäen unitietoisuuskirjoittamista sekä luovia ja intuitiivisia menetelmiä: mm. symboleja, kuvia, kuvan tekemistä ja liikettä. Ne johdattavat kohti syviä ja avaria tietoisuuden tasoja. Hyödynnämme monitaiteisuuden voimaa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta luovista menetelmistä, kiinnostus ja halu heittäytyä riittävät. Luovia tuotoksia ei myöskään arvioida tai arvostella, niiden tehtävänä on toimia väylänä salattuun meissä.

Koulutuksen ensimmäiseen moduuliin voi osallistua sitoutumatta ammatilliseen koulutukseen.

Koulutuspäivät ovat 20.-21.9., 11.-12.10., 1.-2.11., 22.-23.11. ja 13.-14.12.2019. Perjantaisin työskentelemme klo 17.30-20.30 ja lauantaisin klo 10-17. Koulutus järjestetään Hakaniemen Luovassa Kulmassa Helsingissä.

Ensimmäisen moduulin hinta on 800 € + alv 24%.

Sitovat ilmoittautumiset ensimmäiseen moduuliin 23.8.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut; tai kurssin keskeyttää ilman lääkärintodistusta kurssin jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Kouluttajakumppaninani toimii Anne Lindholm-Kärki (www.annelindholm-karki.fi).

Lue uniohjauksesta lisää sivuilta Luova Uniohjaus.

Taideterapiaa työssä väsyneille -aamupäiväryhmä Helsingin aikuisopistossa 20.9. alkaen

Taideterapeuttinen ryhmä työssään väsyneille.

Tähän taideterapeuttiseen ryhmään voit tulla kuuntelemaan, mitä asiaa väsymykselläsi voisi olla sinulle. Erilaisten luovien harjoitusten avulla voit tutkia työhösi ja elämääsi liittyviä kysymyksiä etäämmältä ilman mielen uuvuttavaa analysointia.

Taiteessa voit levätä ja uudistua, löytää uusia näkökulmia luovan ilmaisun kautta. Käytämme kuvan tekemistä, valmiita kuvia, mielikuvia, kirjoittamista ja symboliesineitä. Mitään ei tarvitse osata, taidetöitä ei arvioida tai arvostella eikä tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus. Emmekä tutki vain valmiita taidetöitä. Myös tekemisen prosessin tarkastelu nousee keskiöön. Se nostaa usein esiin toistuvia toimintamalleja, asenteita ja uskomuksia ja siten oivalluttaa ymmärtämään omaa käyttäytymistä ja avaa mahdollisuuden muutokseen.

Taide toimii porttina sisäänpäin ja ikkunana uusiin näkymiin.

Kokoonnumme perjantaiaamupäivisin, kahden viikon välein: 20.9., 4.10., 18.10., 1.11. ja 15.11. klo 10-12.15. Materiaalimaksu 10 € maksetaan opettajalle paikan päällä. Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla.

Lue lisää ja ilmoittaudu Helsingin Aikuisopiston sivuilla: https://www.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto

ELÄMÄNVOIMAA-taideterapiaryhmä Paavalinkirkolla 23.9. alkaen

ELÄMÄNVOIMAA -taideterapiaryhmä

Taideterapian avulla voimme herkistyä kuulemaan syvimpiä tarpeitamme ja arvostamaan omaa erityislaatuamme. Ryhmässä työskennellään itseä ja kehoa kuunnellen, sallivassa ja kokeilevassa ilmapiirissä.

Työtapoina ovat maalaaminen, kuvat ja symboliesineet, kirjoittaminen ja liikkuminen.
Mitään taiteellisia taitoja ei tarvita, halu antautua työskentelyyn riittää.

Ryhmä kokoontuu Paavalinkirkolla 5 kertaa: maanantaisin 23.9., 7.10., 21.10., 4.11. ja 18.11 klo 17.30-20.

Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa. Hinta 40€.

Ryhmää ohjaa työnohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, ryhmätaideterapeuttiopiskelija Kirsi Virkkunen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 9.9. mennessä ohjaajalle sähköpostilla: kirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi tai tekstiviestillä: 040 704 3655.

Hiljaisuus puhuu – kirjoittajan päiväretriitti Suomenlinnassa 16.11. klo 11-18

Hiljaisuus on portti viisauden lähteille. 

Irtaannumme kiireen ja hälyn laiturista ja rantaudumme Suomenlinnaan kirjoittamaan hiljaisuudessa lempeiden virikkeiden ohjaamana. Päivään kuuluu myös hiljainen kävelyretki linnoituksen valleilla ja luolissa.

Tarjoamme aamu- ja iltapäiväkahvit ja teet, lounas on omakustanteinen jossakin Suomenlinnan ruokapaikoista.

Anna hiljaisuuden hoitaa.

Retriittipäivän hinta on 110€ (sis alv).

Sitovat ilmoittautumiset pe 8.11.2019 mennessä. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet retriitin maksusta. Jos retriittiin jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut, peritään maksu kokonaan.

Ohjaan retriitin yhdessä Anne Lindholm-Kärjen kanssa (www.annelindholm-karki.fi).

Luova Uniohjaaja® -koulutuksen 2. moduuli käynnistyy tammikuussa 2020

Luova Uniohjaaja® -koulutuksen toinen moduuli keskittyy ammatilliseen uniohjaamiseen ja tutustumme siinä myös arkkityyppityöskentelyyn. Arkkityypit ovat psyyken synnynnäisiä mahdollisuuksia, joihin tutustumalla voi löytää varjoon jääneitä voimiaan ja vahvistaa todellista olemustaan. Arkkityypit kuljettavat unennäkijän myös kollektiivisen tiedostumattoman, elämän syvien elementtien äärelle.

Toisen moduulin aikana opitaan uusia unityöskentelyn tapoja, harjoitellaan niitä sekä aiemmin opittuja menetelmiä omien asiakkaiden kanssa ja etsitään itselle ominta tapaa tehdä uniohjausta. Harjoitteluihin saa ryhmätyönohjausta. Jokainen antaa lisäksi koulutuksen loppuvaiheessa näytön valitsemastaan unityöskentelymenetelmästä sekä tekee oppimispäiväkirjaan pohjaavan kirjallisen lopputyön.

Molemmissa moduuleissa annetaan välitehtäviä ja kirjallisuutta luettavaksi.

Luova Uniohjaaja® –pätevyyden ja oikeuden nimikkeen käyttöön saa suoritettuaan molemmat moduulit hyväksytysti.

Koulutus järjestetään Helsingissä. Moduuli koostuu kuudesta viikonlopusta, jotka ovat 18.-19.1., 8.-9.2., 29.2.-1.3., 21.-22.3., 18.-19.4. ja 16.-17.5.2020

Toisen moduulin hinta on 1450 € + alv 24%. Moduulin voi maksaa erissä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.12.2019. Peruutuksen voi tehdä maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet kurssimaksusta. Jos kurssille jättää tulematta eikä sitä ole peruuttanut; tai kurssin keskeyttää sen jo käynnistyttyä, peritään maksu kokonaan.

Kouluttajina toimivat koulutusohjelman kehittäjät Anne Lindholm-Kärki ja Kirsi Virkkunen.

TAIDEPAINOTTEINEN TYÖNOHJAUS – ikkuna uusiin näkymiin

Tarvitsetko uudistumista, palautumista, inspiraatiota työhösi? Entä, jos kokeilisit taidepainotteista työnohjausta?

Tuon ekspressiivisen taideterapian menetelmiä nyt entistä vahvemmin myös työnohjaukseen. Taidetyöskentelyn avulla voi löytää käyttöönsä uudelleen omia, piiloon painuneita vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Myös hiljaisen tiedon jakamiseen ja työyhteisön uuden yhteisen tarinan luomiseen taidemenetelmät sopivat hyvin.

Tavoitteena ei ole vain tutkia aikaansaatuja taidetöitä, vaan myös tekemisen prosessin tarkastelu nousee keskiöön. Se nostaa esiin toistuvia toimintamalleja, asenteita ja uskomuksia ja siten oivalluttaa ymmärtämään käyttäytymistä ohjaavia IMG_3949mekanismeja ja mahdollistaa muutoksen.

Tilaa itsellesi tai ryhmällesi taidepainotteista työnohjausta, jonne voit tulla pysähtymään ja rauhoittumaan, irrottautumaan rutiineista, tutkimaan työhön liittyviä kysymyksiä etäämmältä taiteen keinoin, hakemaan uutta energiaa, kokemaan tekemisen iloa. Mitään ei tarvitse osata, taidetöitä ei arvioida tai arvostella eikä tavoitteena ole taiteellinen harjaantuneisuus.

Taide toimii porttina sisäänpäin ja ikkunana uusiin näkymiin.

Ota yhteys, keskustellaan lisää!